KREATIVNO TRETIRANJE REALNOSTI
Istraživačka radionica dokumentarnog filma


KREATIVNO TRETIRANJE REALNOSTI je istraživačka radionica namenjena svima koji su zainteresovani za dokumentarni film, a prednost imaju oni sa određenim filmskim obrazovanjem ili iskustvom. U radu bi učestvovalo do 15 polaznika. Radionicu pripremaju i vode Svetlana i Zoran Popović, režiseri, producenti, pokretači prvih dokumentarističkih radionica u Srbiji, kao i direktori festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih". Radionica se održava od 15. do 30. avgusta 2011. godine u KVADRAT-u.

Rad radionice je fokusiran na različite autorske i narativne postupke u savremenom dokumentarnom filmu s projekcijama antologijskih dokumentaraca, uz dodatno prisustvo i učešće specijalno pozvanih gostiju, dokumentarista.

Savremeni dokumentarni film je već ovladao filmskim prostorima Evrope i sveta i postao je gotovo dominanatan u okviru nezavisne filmske produkcije. Novi, moderni dokumentarac zadire duboko u sve pore života i edukuje iznova sve, i autore i publiku, zalažući se za upoznavanje i razumevanje sveta u kome živimo.